Mala matura

upisOsnovna škola se završava polaganjem završnog ispita – male mature. Mala matura se sastoji iz tri ispita – test iz srpskog/maternjeg jezika, test iz matematike i kombinovani test koji sadrži pitanja iz oblasti hemije, fizike, biologije, istorije i geografije.

S obzirom na to da je mala matura veoma bitna za svakog osnovca i predstavlja veoma važan ispit i korak ka daljem obrazovanju, trebalo bi da se pripremi na najbolji mogući način. To podrazumeva učenje i pripremu za zadatke koji će se naći na testovima, ali i psihičku pripremu u koju spada razgovor i usmeravanje odraslih – roditelja ili nastavnika.

Pripreme za malu maturu zapravo traju osam godina, odnosno celu osnovnu školu, s obzirom na to da ćete na ispitima pokazati znanje koje ste sticali godinama u školi. Pored toga, pripremne testove za malu maturu mozete pronaći i na sajtu – testovi za malu maturu.

Pored znanja, potebna vam je i podrška odraslih koji bi trebalo da vam se nađu za sva pitanja i nedoumice koje možete imati, da vam  pomognu da se organizujete, ali i da vam ukažu na to da će sve biti u redu.

Pročitajte više: http://srednjeskole.edukacija.rs/vodic-za-upis-u-srednju-skolu